espai de salut integrativa

Pol Cumalat Mercader

Director de Nua

Pol Cumalat Mercader

Em podria llegir a mi mateix com a un tronc, amb desenes ja de cercles de diferents colors i gruixos segons com he anat vivint els anys que em conformen.

Fins avui he tingut una vida molt completa, amb grans alegries i també amb moments de dolor molt intensos, viatjant a punts molt allunyats del planeta i als confins profunds del meu interior. 

La mateixa inquietud per viatjar l’he sentida per aprendre i experimentar, he explorat el món artístic de l’escultura i la pintura que m’han donat la mirada observadora, curiosa i sensible per apreciar la bellesa en totes les coses. Pilotar avions m’ha donat una altra perspectiva del món que habitem, he viscut les exigències de la gestió i direcció d’equips, he format part d’estructures molt grans i de molt petites per adonar-me que el més important sempre són les persones que les conformen. 

Amb totes aquestes experiències en un profund procés de creixement personal, vaig connectar amb el què em dóna pau i alegria, que és compartir l’après i el viscut amb els altres en forma d’acompanyament dels seus propis processos.

A partir d’aquí, un exercici de valentia per qüestionar-me el què feia i com ho feia, i un posterior exercici de temeritat, a ulls de molts, per atrevir-me a voler-ho canviar per transformar un camí automatitzat sense expectatives per un camí menys acotat i ple de vida.

En formació constant, he buscat recursos tècnics en el xamanisme, el moviment autèntic, en la sistèmica per mitjà de les constel·lacions familiars i en el treball corporal per mitjà de la Teràpia Corporal Integrativa, però les eines essencials com l’observació, la sensibilitat, empatia, capacitat d’escolta i acompanyament, han estat en part heretades del meu sistema i en part esculpides per les pròpies vivències.

A grans trets, podria dir que en  la sistèmica vaig descobrir el bosc del que formo part, en la meditació el silenci del soroll que ens envolta i en el treball corporal vaig aprendre a llegir els anells i nusos que té el meu tronc, i des d’aquest lloc de revisió personal constant sento que puc oferir la cura i honestedat necessàries per acompanyar a d’altres persones.