espai de salut integrativa

Activació corporal

Sovint hem après que deixar de sentir és la solució, que la nostra manera de fer en realitat és la nostra manera de ser i que no es pot canviar. Les persones tenim el potencial necessari per reajustar la nostra manera de fer, i per tant, redefinir-nos en la nostra manera de ser. Aquesta proposta grupal de treball corporal té com a objectiu ajudar a prendre consciència de les cuirasses i bloquejos del nostre cos que ens limiten i acaben desenvolupant dolències i símptomes que sovint associem a factors externs.

Recursos terapèutics

Les experiències viscudes ens han anat modelant el caràcter, la forma d'expressar o reprimir les emocions i també físicament, determinant la nostra mobilitat i manera de relacionar-nos amb els altres i el món que ens envolta. Quan reprimim les emocions, el cos s'inhibeix en forma de bloquejos musculars. En inhibir-se, la persona desconnecta també del què necessita, com podria ser rebre afecte, expressar ràbia quan algú o alguna cosa la molesta o li fa mal, ja que aquestes necessitats són fruit del sentir les emocions en sí, i tot plegat s'experimenta en una falta de to muscular o una excessiva rigidesa. En mobilitzar les zones cuirassades o bloquejades, les energitzarem i tornarem la flexibilitat corporal i això ens permet alliberar també les emocions. Com a animals mamífers la nostra energia interna ens mobilitza per tal de satisfer les nostres necessitats bàsiques, ja sigui orgàniques o emocionals, però què passa si l'experiència ha deixat un registre negatiu a l'hora de satisfer-ne alguna d'elles? Doncs que aquest registre pren una forma física al nostre cos en forma de bloqueig per tal de protegir-nos de reviure aquesta experiència negativa. D'aquesta manera, inconscientment dediquem part de la nostra energia interna a portar-nos cap a satisfer la nostra necessitat, alhora que dediquem també part de la nostra energia interna a evitar-ho. Talment com si anéssim a entrar a algun lloc i amb una mà féssim força per obrir la porta mentre amb l'altra la féssim per tancar-la. Cadascun dels bloquejos estan relacionats amb un conjunt determinat de músculs i amb un tipus de respiració determinada. Proposo doncs un espai per prendre atenció i posar consciència al cos i a la nostra respiració, per identificar i reconèixer les zones de tensió i relaxació. Aquest treball de desbloqueig afavoreix que l'energia que ha quedat retinguda circuli de nou amb fluïdesa, retrobant-nos amb la part més autèntica i menys condicionada de la persona, millorant-ne la salut mental, emocional i energètica. Tot plegat ens fa estar millor amb nosaltres mateixes millorant alhora la nostra relació amb les altres.

Fitxa tècnica

Tots els dimarts de 19:00h a 20:30h o tots els dimecres de 10:00h a 11:30h

Preu: 55 € al mes

Inscripcions limitades prèvia entrevista telefònica

Formador

Pol Cumalat Mercader

Propostes relacionades

Si sents que a més del treball en grup necessites un acompanyament més individualitzat, contacta amb nosaltres i t'assessorarem.